Morgenbord med blåbærskyr og ostetallerken

Inspiration til morgen- eller brunchbordet - ostetallerken og skyr med friske bær.

Til 4 personer

Ingredienser

  • 2-3 forskellige gode, økologiske oste

Pesto

  • 25 g frisk basilikum
  • 20 g parmesan
  • 20 g mandler
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber

Søde nødder

  • 100 g valnødder
  • 100 g flydende honning
  • Korn fra ½ vaniljestang
  • Reven skal fra ½ citron
  • 1 tsk kardemomme

Skyr med blåbær

  • 6 dl skyr
  • 2 dl blåbær
  • Korn fra ½ vaniljestang
  • 3 spsk flydende honning

Topping

  • 2 dl rugflager
  • 1 spsk kokosolie

Sådan gør du

Ostetallerken med pesto og nødder

Kom ingredienserne til pestoen i en mini- hakker eller blender og blend det hele godt sammen – smag til.

Kom nødderne i et lille glas. Smelt honning, vaniljekorn, citronskal og kardemomme i en lille gryde og hæld det over nødderne. Lad de søde nødder køle af inden servering.

Anret ostene på et fad eller tallerken og kom pesto og valnødder i små skåle. Server det hele sammen med fx et lækkert brød.

Skyr med blåbær og ristede rugflager

Blend skyr sammen med blåbær, vanilje- korn og honning – smag til. Rist rugflager- ne i kokosolie på en varm pande indtil de bliver gyldne og sprøde. Lad flagerne køle helt af. Fordel blåbærskyr i fire små skåle eller glas og top hver af dem med ristede rugflager og evt. en smule friskeblåblær.

 

Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.