Morgenbord med blåbærskyr og ostetallerken
Til 4 personer
Ingredienser
- 2-3 forskellige gode, økologiske oste
Pesto
- 25 g frisk basilikum
- 20 g parmesan
- 20 g mandler
- 1 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- Salt og peber
Søde nødder
- 100 g valnødder
- 100 g flydende honning
- Korn fra ½ vaniljestang
- Reven skal fra ½ citron
- 1 tsk kardemomme
Skyr med blåbær
- 6 dl skyr
- 2 dl blåbær
- Korn fra ½ vaniljestang
- 3 spsk flydende honning
Topping
- 2 dl rugflager
- 1 spsk kokosolie
Sådan gør du
Ostetallerken med pesto og nødder
Kom ingredienserne til pestoen i en mini- hakker eller blender og blend det hele godt sammen – smag til.
Kom nødderne i et lille glas. Smelt honning, vaniljekorn, citronskal og kardemomme i en lille gryde og hæld det over nødderne. Lad de søde nødder køle af inden servering.
Anret ostene på et fad eller tallerken og kom pesto og valnødder i små skåle. Server det hele sammen med fx et lækkert brød.
Skyr med blåbær og ristede rugflager
Blend skyr sammen med blåbær, vanilje- korn og honning – smag til. Rist rugflager- ne i kokosolie på en varm pande indtil de bliver gyldne og sprøde. Lad flagerne køle helt af. Fordel blåbærskyr i fire små skåle eller glas og top hver af dem med ristede rugflager og evt. en smule friskeblåblær.
Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.