Morgengrød med æble- og vanillekompot

Til 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl mælk
  • 4 dl vand

Æblekompot

  • 2 æbler
  • Ca. 1⁄2 dl vand
  • Korn fra 1 vaniljestang

Topping

  • 4 spsk hasselnødder

Sådan gør du

Skær æblerne i små tern og kom dem i en gryde med vand og vaniljekorn. Lad det simre under låg i ca. 15- 20 minutter eller indtil æblerne er helt møre og kogt sammen.

Rist hasselnødderne i ovnen eller på en tør, varm pande indtil de er gyldne og skallen løsner sig.

Kom havregryn i en gryde med vand og mælk og bring det langsomt i kog. Lad det simre i ca. 2-4 minutter under omrøring. Smag havregrøden til med lidt salt.

Server havregrøden med en skefuld æblekompot og ristede nødder.