Morgengrød med æble- og vanillekompot
14. oktober 2015
af:
webredaktionen
Til 4 personer
Ingredienser
- 4 dl havregryn
- 4 dl mælk
- 4 dl vand
Æblekompot
- 2 æbler
- Ca. 1⁄2 dl vand
- Korn fra 1 vaniljestang
Topping
- 4 spsk hasselnødder
Sådan gør du
Skær æblerne i små tern og kom dem i en gryde med vand og vaniljekorn. Lad det simre under låg i ca. 15- 20 minutter eller indtil æblerne er helt møre og kogt sammen.
Rist hasselnødderne i ovnen eller på en tør, varm pande indtil de er gyldne og skallen løsner sig.
Kom havregryn i en gryde med vand og mælk og bring det langsomt i kog. Lad det simre i ca. 2-4 minutter under omrøring. Smag havregrøden til med lidt salt.
Server havregrøden med en skefuld æblekompot og ristede nødder.