Røgede gedeostkugler i krydderier og hasselnødder

Gedeost vendt i krydret hasselnøddeblanding. Server ledsaget af en grøn salat vendt i en rapsolie-æbleeddike-dressing - eller blot til nogle modne sæsonfrugter.

Snack til 5-6 personer

Ingredienser

170 g røget gedeost fra Løgismose Mejeri el. anden rygeost

Krydderiblanding

1 spsk sesamfrø
½ spsk hele korianderfrø
¼ tsk hele sorte peberkorn
20 g hele hasselnøddekerner, uden hinder
½ spsk friskmalet kanel, gerne Sri Lanka (Ceylon)

Sådan gør du

Start med at knuse sesamfrø i en morter. Kom korianderfrø og sorte peberkorn i og knus dem medium-groft. Tilsæt hasselnødder og giv dem et par slag med støderen. Til sidst blandes kanel i.

Mål ca. 30 g røget gedeost af (5-6 stk i alt). Kom lidt afkrydderiblandingen op i hænderne, og tril osten til en kugle.

Sérver kuglerne straks evt. ledsaget af en grøn salat vendt ien rapsolie-æbleeddike-dressing. Eller blot til nogle modne
sæsonfrugter. Alternativt smøres kuglerne på brød.

Opskriften er udviklet af Kille Enna