Vinfrugter, Hodde Kristian-ost & rødvin

Tørrede frugter i krydret rødvinssirup. Lad det trække minimum en uge. Jo længere det står, jo bedre smag får det.

Ingredienser

Hodde Kristian fra Kristiansminde Gårdmejeri el. anden ost undtagen friskost

Frugter

Giver 1 lille glas

200 g tørrede frugter fx figner, abrikoser,
svesker el. dadler
1½ dl rødvin
½ dl vand
½ dl balsamico vineddike
100 g lys rørsukker
50 g mørk rørsukker
2 hele hvidløg, delte og skindet taget af hvert fed
6 stk nelliker
6 stk enebær
12 stk sorte el. hvide peberkorn
1 stk brækket kanelstang i mindre stykker,
gerne Sri Lanka (Ceylon)
1 stk bomuld-gazepose, til krydderierne

Sådan gør du

Kom de tørrede frugter, rødvin, vand, balsamico vineddike, rørsukker og hvidløgsfed i en gryde. Fyld alle krydderierne i en bomuld-gazepose. Stram snoren godt til. Giv så det hele en på hatten med noget tungt fx støderen til en morter. Kom posen op til de andre ingredienser. Bring det hele i kog og læg låg på. Kog sagte indtil konsistensen er tæt og tyk som sirup. Kom det hele i et rent sylteglas. Lad det stå minimum en uge. Jo længere det står, jo bedre smag får det. Opbevar det på et køligt, mørkt og tørt sted, fx i køleskabet. Servér ost og vinfrugter sammen med et glas rødvin.

Opskriften er udviklet af Kille Enna