Æbledessert med youghurtcreme

Til 4 personer

Ingredienser

  • 4 æbler
  • Ca. 1 dl vand
  • 4 spsk honning
  • 1 tsk vaniljepulver

Knas

  • 75 g rugbrød
  • 75 g hasselnødder
  • 2 tsk stødt kanel

Creme

  • 2 dl piskefløde
  • 50 g drænet yoghurt
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Evt. flormelis

Sådan gør du

Befri æblerne for kernehus og skær dem ud i grove tern. Kom æbletern, vand, honning og vanilje i en gryde, og lad det simre ved middelvarme under låg i ca. 25 minutter, eller indtil æblerne er kogt ud og blevet til grov mos. Lad mosen køle helt af.

Kom rugbrød og hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor og blend det fint. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og rist det i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil knasen er tør og sprød – rør undervejs. Rør kanel i, når blandingen er kølet af.

Pisk fløde til let skum og vend yoghurt og vanilje i (smag evt. til med en smule flormelis). Anret desserten i små glas: fordel æblemos, rugbrødsknas og fløde- skum i lag. Server med det samme, så rugbrødsknasen forbliver sprød.