Bord-klode kage

Klassisk chokoladekage med rigtig chokolade, bagt i springform.

Ingredienser

100 g mørk øko chokolade
150 g øko smør
250 g øko hvedemel
300 g øko sukker
6 spsk øko kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 øko æg
1 nip salt
2½ dl øko mælk

Pynt

2 spsk øko flormelis

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 170 grader.

2. Hak chokoladen groft.

3. Smelt smørret i en kasserolle. Pensl en springform, ca. 24 cm i diameter, med lidt af smørret.

4. Kom alle de øvrige ingredienser i en stor skål og hæld det smeltede smør ved. Rør dejen sammen med en håndmixer til den er helt jævn og uden klumper. Rør den hakkede chokolade i dejen.

5. Kom dejen i springformen og bag kagen i 35 minutter. Prik i kagen i midten med en tandstik. Hvis der sidder dej på tandstikken, skal kagen bage længere. Start med 5 minutter af gangen og prik igen. Kagen er færdig, når tandstikken kan trækkes op, uden at der sidder dej på.

6. Lad kagen køle af. Skær den forsigtigt løs i kanten og fjern springformens ring.

7. Kom flormelis i en lille sigte og drys det forsigtigt over kagen.

En opskrift fra bagehæftet Bare bag