Brunkager
Ca. 200 stk.
Ingredienser
- 250 g smør
- 250 g rørsukker
- 125 g sirup
- 2 tsk potaske
- 2 tsk stødt nelliker
- 3 tsk stødt kanel
- 70 g hakkede smuttede mandler
- 500 g mel
Sådan gør du
Kom smør, sukker og sirup i en tykbundet gryde. Varm blandingen op til kogepunktet (det må ikke koge) under omrøring. Opløs potasken i lidt kogende vand. Rør potaskevand, nelliker, kanel og hakkede mandler i smørblandingen og lad massen afkøle til stuetemperatur.
Rør melet i blandingen, til dejen er ensartet. Tril dejen til stænger med en diameter på ca. 4 cm og stil dem på køl i minimum 1 time, så dejen bliver skærefast.
Tænd ovnen på 185° C. Skær papirtynde skiver af stængerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i 3-4 min. øverst i ovnen, til de er gyldenbrune.
Løft kagerne forsigtigt over på en bagerist, og lad dem køle helt af, før de kommes i en kagedåse eller et glas med tætsluttende låg.
Vidste du: Når du køber økologisk, undgår du 281 E-numre, som må bruges i ikke-økologiske madvarer.
Inspiration, viden og opskrifter til en rigtig økologisk jul