Brunkager

Ca. 200 stk.

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 250 g rørsukker
  • 125 g sirup
  • 2 tsk potaske
  • 2 tsk stødt nelliker
  • 3 tsk stødt kanel
  • 70 g hakkede smuttede mandler
  • 500 g mel

Sådan gør du

Kom smør, sukker og sirup i en tykbundet gryde. Varm blandingen op til kogepunktet (det må ikke koge) under omrøring. Opløs potasken i lidt kogende vand. Rør potaskevand, nelliker, kanel og hakkede mandler i smørblandingen og lad massen afkøle til stuetemperatur.

Rør melet i blandingen, til dejen er ensartet. Tril dejen til stænger med en diameter på ca. 4 cm og stil dem på køl i minimum 1 time, så dejen bliver skærefast.

Tænd ovnen på 185° C. Skær papirtynde skiver af stængerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i 3-4 min. øverst i ovnen, til de er gyldenbrune.

Løft kagerne forsigtigt over på en bagerist, og lad dem køle helt af, før de kommes i en kagedåse eller et glas med tætsluttende låg.

Vidste du: Når du køber økologisk, undgår du 281 E-numre, som må bruges i ikke-økologiske madvarer.

Bag økologisk i julen

 

Inspiration, viden og opskrifter til en rigtig økologisk jul