Choko-chok horn

Chokoladehorn med chokofyld og kakaoglasur

12 stk.

Ingredienser

1¼ dl øko mælk
25 g øko gær
¼ tsk salt
1 spsk øko sukker
125 g blødt øko smør
250 g øko hvedemel
150 g lys eller mørk øko chokolade
1 øko æg til pensling

Glasur

100 g øko flormelis
2 tsk øko kakao
1 spsk kogende vand

Sådan gør du

1. Lun mælken til den er fingervarm. Hæld mælken op i en stor skål, smuldr gæren i og rør til gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker, smør og hvedemel. Ælt dejen grundigt og længe til den er glat og elastisk.

2. Dæk skålen med husholdningsfilm eller et viskestykke og lad dejen hæve 45 minutter.

3. Skær chokoladen ud i små stykker.

4. Drys mel på bordet og rul dejen ud til en stor cirkel, ca. 35 cm i diameter. Skær cirklen i 12 stykker. Læg chokoladen i den tykke ende på hvert stykke og rul dejen sammen fra den tykke ende mod spidsen. Læg hornene på bageplader med bagepapir. Læg et viskestykke over hornene og lad dem hæve i ½ time.

5. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pisk ægget sammen med en gaffel i en kop og pensl forsigtigt hornene.

6. Bag hornene i ca. 12 minutter til de er gyldenbrune. Lad hornene køle af på en bagerist.

7. Rør flormelissen med kakao og vand til glasur. Kom glasuren i en lille plastikpose (sørg for at den kommer ned i det ene hjørne). Klip et lille hul i hjørnet og sprøjt glasuren på hornene. Lad glasuren stivne.

En opskrift fra bagehæftet Bare bag