Citronkage med marcipan og kartofler

Citronkage med marcipan, blå birkes og kartofler.

Ingredienser

5 æg
300 g lys rørsukker
200 g blødt smør, skåret i tern
Revet skal fra 3 citroner
100 g marcipan, groftrevet
Korn fra 1 vaniljestang
1 dl blå birkes
100 g kogte, purerede kartofler
300 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 lille drys flagesalt
Saft fra 1 citron
½ dl piskefløde

Glasur

Flormelis
Citronsaft

Pynt

Revet skal fra 1 citron
1 spsk blå birkes

Sådan gør du

Pisk æggene med sukkeret, til det er cremet og skummende.  Tilsæt  smørret  og  rør  videre,  til  massen  er  ensartet.  Tilsæt
derefter  revet  citronskal,  groftrevet  marcipan,  korn  fra  en vaniljestang,  birkes  og  kartoffelpuréen. Rør godt rundt og tilsæt derefter sigtet mel, bagepulver og lidt salt. Vend forsigtigt saften fra 1 citron og piskefløden i. Kom dejen i en form smurt med smør og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter.

Lad kagen køle helt af.

Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på citronkagen og drys med citronskal og blå birkes.

Fra bogen Skønne Økologiske Kartofler af Anne Hjernøe