Citronkage med marcipan og kartofler
Ingredienser
5 æg
300 g lys rørsukker
200 g blødt smør, skåret i tern
Revet skal fra 3 citroner
100 g marcipan, groftrevet
Korn fra 1 vaniljestang
1 dl blå birkes
100 g kogte, purerede kartofler
300 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 lille drys flagesalt
Saft fra 1 citron
½ dl piskefløde
Glasur
Flormelis
Citronsaft
Pynt
Revet skal fra 1 citron
1 spsk blå birkes
Sådan gør du
Pisk æggene med sukkeret, til det er cremet og skummende. Tilsæt smørret og rør videre, til massen er ensartet. Tilsæt
derefter revet citronskal, groftrevet marcipan, korn fra en vaniljestang, birkes og kartoffelpuréen. Rør godt rundt og tilsæt derefter sigtet mel, bagepulver og lidt salt. Vend forsigtigt saften fra 1 citron og piskefløden i. Kom dejen i en form smurt med smør og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter.
Lad kagen køle helt af.
Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på citronkagen og drys med citronskal og blå birkes.
Fra bogen Skønne Økologiske Kartofler af Anne Hjernøe