Crumbletærte med rabarber og lakridscreme

Nem, bagt rabarbertærte med skyr- og flødecreme med lakridsdrys.

Til 4 personer

Ingredienser

Crumblekage

  • 250 g rabarber
  • 100 g smør
  • 125 g sukker
  • 50 g havregryn
  • 50 g mandler, grofthakkede
  • 80 g mandelmel
  • 2 spsk kokosmel

Creme

  • 3 dl skyr
  • ½ dl fløde
  • 1 tsk lakridspulver

Sådan gør du

Skær rabarberstilkene i små stykker og kom dem i et ildfast fad. Bland alle de øvrige ingredienser sammen i en skål indtil de har konsistens som en smuldredej.

Dejen skal blot være samlet og minde om store krummer i konsistens.

Fordel dejen over rabarberne og bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 30-35 minutter eller indtil tærten er sprød og gylden.

Rør skyr sammen med fløde og smag til med lakridspulver. Server cremen til den lune rabarbercrumble.

 

Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.