Flydeknas kammerjunkere
Ca. 200 stk.
Ingredienser
1 stang øko vanilje
165 g øko sukker
400 g øko hvedemel
100 g øko grahamsmel
¼ tsk salt
1½ tsk øko bagepulver
Fintrevet skal af 1 øko citron
2 spsk øko citronsaft
100 g blødt øko smør
2 øko æg
1 dl øko mælk
Sådan gør du
1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Rør vaniljekornene sammen med sukkeret.
2. Bland vaniljesukkeret med de øvrige ingredienser i en stor skål og ælt dejen grundigt sammen.
3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4. Del dejen i 4 stykker. Rul hver klump dej ud til en pølse og skær hver pølse i ca. 24 stykker. Tril hvert stykke til en lille kugle og læg kuglerne på bageplader med bagepapir. Bag kuglerne i ovnen i 10-15 minutter til de er hævet en lille smule.
5. Tag kuglerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Skær kuglerne over med en brødkniv, og læg dem tilbage på bagepladerne. Lad kammerjunkerne bage endnu 8-10 minutter til de er gyldenbrune.
6. Lad kammerjunkerne køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder. Hvis du har lidt travlt en dag, så tril ca. 10 pølser af dejen. Læg dem på bageplader og bag dem i 10-15 minutter til de er hævet en lille smule. Tag dejpølserne ud af ovnen og skær dem i ca. 1,5 cm tykke skiver. Læg skiverne tilbage på bagepladerne og bag dem 8-10 minutter til de er gyldenbrune.
En opskrift fra bagehæftet Bare bag