Klatkager af Aurions Altid mæt-grød
23. januar 2012
af:
Webredaktion
Hvis du har en rest grød tilovers, så er klatkager en lækkerbisken, og man kan sagtens lave klatkager af andre slags grød end risengrød.
Til ca. 4 personer
Ingredienser
500 g kogt kold grød
1 dl sigtet speltmel
2 spsk rørsukker
½ tsk ægte vanillepulver
1 tsk kanel
2 æggeblommer
2 æggehvider
Evt. finthakket mørk chokolade
Sådan gør du
Bland alle ingredienser sammen undtagen æggehviderne. Pisk æggehviderne luftige og stive og vend dem i til sidst. Steg små klatter af dejen i smør på en middelvarm pande. Vend klatkagerne, når de er gyldenbrune. Server klatkagerne med blåbærsyltetøj, syltede hyben eller creme fraiche.
TIP: Grødrester kan også bruges næste gang du bager brød. Grødrester kan erstatte op til 25 % af den færdige dej. Det gør brødet saftigt og forlænger holdbarheden.
Opskriften er bragt i samarbejde med Aurion og Helsam.