Mandelmuffins med æble og banan

Lækre mandelmuffins med havregryn, banan, æble og kanel.

6 stk.

Ingredienser

Dej:

100 g havregryn
100 g mandelmel
1 nip salt
1 tsk bagepulver
1-2 tsk stødt kanel
4 spsk kokosolie
1 æg
2 dl mandelmælk
1 moden banan
1 æble, revet

Topping:

3 spsk drænet yoghurt
2 spsk ristede
mandelflager
flormelis til pynt

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°C. Rør havregryn, mandelmel, salt, bagepulver og kanel sammen i en skål. Pisk kokosolie, æg og mælk sammen i en anden skål.
 
Rør de tørre og de våde ingredienser sammen til en dej. Mos bananen og rør den i dejen sammen med revet æble. Fordel dejen i muffinforme af papir.
 
Bag kagerne i ovnen ved 200°C i ca. 30-35 minutter til de er gennembagte. Lad kagerne køle helt af inden servering. Stil dem gerne på køl i ca. 30 minutter, så de får en mere fast konsistens. Inden servering toppes kagerne med en skefuld drænet yoghurt, ristede mandelflager og et drys flormelis.
 

 
Opskriften er en del af et opskriftshæfte, der kunne fås i Helsam-butikker i marts 2014
Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.