Marcipankugler

med vanilje, citron og lakrids

18 stk.

Ingredienser

  • 200 g marcipan
  • Fintrevet skal af 1 citron
  • 1/2 stang vanilje
  • 150 g hvid chokolade
  • Rålakridspulver

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en kniv, så kornene skilles ad. Ælt marcipan med vaniljekorn og citronskal. Rul marcipanmassen til 18 små kugler. Hak chokoladen fint og smelt 2/3 af den over vandbad. Tag chokoladen af varmen og rør den resterende 1/3 i.

Dyp kuglerne i den smeltede chokolade og sæt dem til tørring på et stykke bagepapir. Drys kuglerne med lakridspulver, inden chokoladen er helt størknet.

Opbevar marcipankuglerne køligt i en beholder med tætsluttende låg.

Vidste du: Der er flere vilde dyr og planter ved de økologiske marker, da markerne ikke bliver sprøjtet med gift.

Bag økologisk i julen

 

Inspiration, viden og opskrifter til en rigtig økologisk jul