Moussekage med friske sommerbær

Lagkage med nødde-daddelbund, mousse af fløde og creme fraiche og friske bær på toppen.

Til ca. 6 personer

Ingredienser

Bund

  • 125 g mandler
  • 125 g cashewnødder
  • 10 bløde dadler, uden sten
  • 4 spsk kokosolie, smeltet

Mousse

  • 4 blade husblas
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • Reven skal fra 1 citron
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 2-3 spsk lys sirup
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g cremefraiche, 38 %
  • Friske bær til pynt

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor – bunden må gerne være en smule grov og klistret. Pres blandingen godt ned i en lille springform (18 cm) beklædt med film. Stil bunden på køl.

Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom hyldeblomstsaft, citronskal, vaniljekorn og sirup i en lille gryde og giv det et opkog. Vrid den udblødte husblas fri for vand og smelt den i hyldeblomstsaften – lad det køle en smule af.

Pisk fløden til skum og vend cremefraichen i – hæld til sidst hyldeblomstblandingen i cremen og vend det forsigtigt sammen. Hæld cremen over bunden og stil kagen på køl i nogle timer eller natten over indtil cremen har sat sig. Kagen kan også stilles i fryseren og tages ud ca. 30 minutter inden servering.

Pynt kagen med masser af friske bær inden servering.

 

Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.