Moussekage med friske sommerbær
Til ca. 6 personer
Ingredienser
Bund
- 125 g mandler
- 125 g cashewnødder
- 10 bløde dadler, uden sten
- 4 spsk kokosolie, smeltet
Mousse
- 4 blade husblas
- 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
- Reven skal fra 1 citron
- Korn fra 1 vaniljestang
- 2-3 spsk lys sirup
- 2 dl piskefløde
- 200 g cremefraiche, 38 %
- Friske bær til pynt
Sådan gør du
Blend alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor – bunden må gerne være en smule grov og klistret. Pres blandingen godt ned i en lille springform (18 cm) beklædt med film. Stil bunden på køl.
Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom hyldeblomstsaft, citronskal, vaniljekorn og sirup i en lille gryde og giv det et opkog. Vrid den udblødte husblas fri for vand og smelt den i hyldeblomstsaften – lad det køle en smule af.
Pisk fløden til skum og vend cremefraichen i – hæld til sidst hyldeblomstblandingen i cremen og vend det forsigtigt sammen. Hæld cremen over bunden og stil kagen på køl i nogle timer eller natten over indtil cremen har sat sig. Kagen kan også stilles i fryseren og tages ud ca. 30 minutter inden servering.
Pynt kagen med masser af friske bær inden servering.
Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.