Økologiske kanelsnegle med æblefyld

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 3 spsk. kokosolie eller smør
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 230-250 g fuldkornsspeltmel
  • ½ tsk. salt

Dadel/æble-remonce

  • 4 spsk. blødt kokosolie eller smør
  • 1-2 spsk. stødt kanel
  • 8 bløde dadler uden sten
  • 1 æble, i mindre stykker

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål.  Varm kokosolie/smør forsigtigt op til den lige præcis er smeltet, og tilsæt mælk. Hæld blandingen over gæren og rør den ud deri. Tilsæt æg og sukker og rør det hele godt sammen. Tilsæt mel og salt. Hold evt. lidt af melet tilbage - dejen må endelig ikke blive for tør.

Ælt dejen godt sammen. Så snart den føles smidig og blød, kommer du den tilbage i skålen, og lader den hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Mens dejen hæver, laver du fyldet. Kom smør, kanel, dadler og æble i en blender eller minihakker, og blend massen rigtig godt sammen.

Når dejen er hævet færdig, vender du den ud på et meldrysset bord og ruller den ud i til en aflang firkant på ca. 25 x 45 cm.

Smør remoncen ud på hele overfladen, og rul dejen sammen på den lange side, så du får en aflang pølse. Sørg for at rulle den stramt sammen.

Skær pølsen i ca. 15 stykker, kom dem i et ildfast fad (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.  Stil sneglene tæt op ad hinanden.  Bag kanelsneglene i ca. 15-18 minutter ved 200 grader, varmluft.

Sneglene kan pyntes med glasur eller smeltet chokolade inden servering.