Parfait med sprød granola

Sommerdessert med friske bær og økologisk skyr.

Til 4 personer

Ingredienser

  • 8 dl skyr eller ymer
  • 250 g friske bær, fx jordbær eller hindbær

Granola

  • 50 g havregryn
  • 25 g kokosmel
  • 25 g solsikkekerner
  • 25 g sesamfrø
  • 25 g mandler
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1,5 spsk kokosolie
  • 2 spsk flydende honning

Sådan gør du

Hak mandlerne groft, kom alle ingrediens- erne til granolaen på en varm pande og rør rundt – pas på det ikke brænder på.

Hæld den gyldne og sprøde blanding ud på et stykke bagepapir og lad granolaen køle helt af.

Fordel et par skefulde skyr i bunden af fire glas, kom stykker af bær ovenpå, derefter granola – fortsæt indtil glassene er fyldte og der er flotte lag af skyr, bær og granola.

 

Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.