Snoet speltbrød med dadelfyld
12 stk.
Ingredienser
Dej:
25 g gær
3 spsk kokosolie
1 dl mælk
1 æg
2 spsk kokossukker
230-250 g fuldkornsspeltmel
½ tsk salt
Dadel-remonce:
4 spsk kokosolie
1 spsk stødt kanel
8 soltørrede dadler
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål. Varm kokosolie op til den lige smelter og tilsæt mælk. Hæld blandingen over gæren, og rør den ud deri. Tilsæt æg og kokossukker. Rør det hele godt sammen. Tilsæt mel og salt. Hold lidt af melet tilbage, dejen må endelig ikke blive for tør. Ælt dejen godt sammen. Så snart den føles smidig og blød, kommes den tilbage i skålen. Hæver et lunt sted i ca. 1 time.
Lav fyldet, mens dejen hæver. Kom kokosolie, kanel og dadler i en blender eller minihakker. Blend massen godt sammen. Når dejen er hævet, vendes den ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en aflang firkant - ca. 25x50 cm. Smør remoncen ud på hele overfladen og rul dejen stramt sammen på den lange led til en "pølse". Placer "pølsen" på en bageplade beklædt med bagepapir. Klip eller skær nu ned gennem dejen - på nær 2 cm i toppen. Dejen skal ligne et par bukser. Sno buksebenene sammen, og form den til en krans, hvor begge ender mødes.
Bag brødet ved 200°C i ca. 20 minutter. Brødet smager bedst lunt og friskbagt, men kan sagtens lunes igen dagen efter.
Opskriften er en del af et opskriftshæfte, der kunne fås i Helsam-butikker i marts 2014
Kampagnen er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.