Tærte med æble og karamel

Til 5-6 personer

Ingredienser

Tærtedej

  • 75 g blødt smør
  • Ca. 135 g hvedemel
  • 1 æg
  • 50 g flormelis

Fyld

  • 2-3 æbler
  • 2 spsk mandler
  • 4 spsk Dolce Latte karamelcreme

Tilbehør

  • Creme fraiche, yoghurt eller flødeskum

Sådan gør du

Smuldr smørret i melet. Tilsæt æg og flormelis. Ælt dejen hurtigt sammen til den er blød og smidig. Læg dejen på køl i ca. 30 minutter.

Efter 30 minutter: rul dejen ud og kom den forsigtigt i en aflang eller rund tærteform. Forbag dejen i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Smør den forbagte bund med et tykt lag karamel. Skær æblerne ud i ringe, både eller tern og kom dem ovenpå karamellen.

Hak mandlerne og drys dem over æblerne. Bag tærten i ca. 15 minutter ved 200 grader eller til den er gylden og sprød. Server tærten lun med creme fraiche, yoghurt eller flødeskum.

Opbevar tærten på køl.