Tærte med æble og karamel
14. oktober 2015
af:
webredaktionen
Til 5-6 personer
Ingredienser
Tærtedej
- 75 g blødt smør
- Ca. 135 g hvedemel
- 1 æg
- 50 g flormelis
Fyld
- 2-3 æbler
- 2 spsk mandler
- 4 spsk Dolce Latte karamelcreme
Tilbehør
- Creme fraiche, yoghurt eller flødeskum
Sådan gør du
Smuldr smørret i melet. Tilsæt æg og flormelis. Ælt dejen hurtigt sammen til den er blød og smidig. Læg dejen på køl i ca. 30 minutter.
Efter 30 minutter: rul dejen ud og kom den forsigtigt i en aflang eller rund tærteform. Forbag dejen i ca. 15 minutter ved 200 grader.
Smør den forbagte bund med et tykt lag karamel. Skær æblerne ud i ringe, både eller tern og kom dem ovenpå karamellen.
Hak mandlerne og drys dem over æblerne. Bag tærten i ca. 15 minutter ved 200 grader eller til den er gylden og sprød. Server tærten lun med creme fraiche, yoghurt eller flødeskum.
Opbevar tærten på køl.