Bagt kartoffel med rygeostdip

Bagt kartoffel med rygeost, radisser og purløg. Kartoflen kan snildt udgøre en lille ret - evt. i følgeskab med en god grøn salat.

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 250 g rygeost
  • ½ dl creme fraiche eller piskefløde
  • 2 tsk flydende honning
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 3-4 spsk frisk, revet peberrod
  • 10 radiser
  • 1 bundt purløg

Sådan gør du

Bag kartoflerne i ovnen i 1 time eller mere ved 200 grader.

Rør rygeosten med creme fraiche eller fløde til den er cremet. Smag til med lidt honning, salt, peber og friskrevet peberrod efter smag.

Pynt med fintskårne radiser og masser af purløg. En bagt kartoffel kan snildt udgøre en hel lille ret, især hvis den får følgeskab af en god salat eller lidt grillede grøntsager, eksempelvis grønne asparges og forårsløg.

Fra bogen Skønne Økologiske Kartofler af Anne Hjernøe