Bagt portobello med rissalat og broccoli

Bagte portobellosvampe med nøddefyld, serveret med krydret rissalat, broccoli og fromage frais-dressing

Opskriften er beregnet til 4 personer

Forberedelsestid: 30 minutter - Tilberedningstid: 1 time

Ingredienser

Svampe med fyld

  • 300 g portobellosvampe
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt muskat
  • 50 g blandede nødder, f.eks. hassel-, valnød eller mandel
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 tsk rødvinseddike
  • ½ bundt persille
  • 50 g flødeost naturel
  • Salt og peber

Krydrede ris

  • 4 dl brune ris
  • 10 kardemommekapsler
  • 3 cm frisk chili, afhængig af styrken
  • 3 fed hvidløg med skal
  • 2 spsk sesamfrø
  • ½ - 1 dl friskpresset appelsinjuice
  • 100 g bladselleri
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • nip salt

Tilbehør

  • 400 g broccoli
  • 2 dl syrnet fløde 9 %

Sådan gør du

Sæt ovnen på 220 grader.

Tilbered svampene:

Rens svampene - efter behov - med en lille børste. Udvælg de fire flotteste, bræk stokken af og læg dem med bunden opad i et ovnfast fad, beklædt med bagepapir.

Skær de resterende svampe + stokkene i tern. Hak løg og hvidløg fint.

Varm en pande op og rist svampeternene til de har taget farve. Tilsæt olie og steg løg og hvidløg til de er glasklare, uden at tage farve. Krydr med salt, peber, stødt koriander og revet muskat.

Hak nødderne og lad dem stege med på panden et minuts tid. Hæld sojasauce og eddike på og lad væsken koge ind.

Skyl persille og hak fint. Rør persille og flødeost i svampeblandingen på panden og smag til med salt og peber.

Fyld blandingen i de hele svampe med en ske og stil fadet midt i ovnen. Bag svampene møre, i ca. 15 minutter.

Krydrede ris:

Kog risene efter anvisning på pakken - tilsæt kardemommekapsler, frisk chili, hele hvidløgsfed og lidt salt til kogevandet for at give mere smag.

Rist sesamfrø gyldne på en tør pande, afkøl på en tallerken.

Skær bladselleri i tynde skrå skiver og pres appelsinsaften.

Pluk buketter af broccoli, behold så meget som muligt af stokken på - den smager fantastisk! Bring en gryde letsaltet vand i kog (ca. 1 spsk. salt til 1 liter vand) og kog broccolibuketterne et minuts tid, til de har fået en flot mørkegrøn farve og stadig har bid.

Vend de kogte ris med appelsinsaft, spidskommen, ristede sesamfrø og bladselleri. Smag til med salt og server straks med de bagte svampe og sprøde broccolibuketter. Dryp en lille skefuld syrnet fløde over svampene som dressing og server resten til.

 

TIP: Resten af risen kan sammen med grøntsager udgøre en dejlig salat til madpakken næste dag

TIP: Hvis du ikke kan finde portobellosvampe, så brug markchampignons - de er noget mindre, så retten ser meget anderledes ud, men det smager også godt.

TIP: Som variation kan du erstatte halvdelen af de brune ris med vilde ris. Start da med at koge de vilde ris og tilsæt efter 5 minutter de brune, da kogetiden ikke er helt den samme.

 

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening