Enebær, stegte løg og julesalat med rygeost

Lun julesalat og løg med enebær og rygeost. Servér alene eller som tilbehør til for eksempel fjerkræ.

Tilbehør el. snack til 4 personer

Ingredienser

ca. 150 g rygeost 10% fra Thrane Mejeri el. anden rygeost
300 g små løg, skåret i kvarte
2 julesalat, skåret i grove stykker
8 stk enebær, friskmalede
koldpresset olivenolie, til stegning
havsalt
friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Varm en pande op og hæld lidt koldpresset olivenolie herpå. Tilsæt løg, julesalat og enebær. Krydr med havsalt og friskkværnet sort peber.

Steg grøntsagerne ved høj varme, til de er næsten møre. Træk grydenvæk fra varmen og vend rygeosten i. Servér straks solo eller sammen med pandestegt steak eller fjerkræ.

Opskriften er udviklet af Kille Enna.