Farverig salat på farten
1 person
Ingredienser
Salat:
1 håndfuld babyspinat eller anden bladsalat
50 g kogte sorte bønner (eller andre kogte bælgfrugter)
35 g feta
1 gulerod i tern eller fine skiver
6 semi-dried tomater i små tern
Dressing:
1 spsk. olivenolie
chilisauce eller st. chili efter smag
½ tsk. fintrevet ingefær
Salt
Limesaft
Sådan gør du
Bland dressingen og hæld den i bunden af et stort syltetøjsglas (ca. ½ liter), derefter bønner og feta, så tomater og gulerod, og endelig spinaten. Så holder spinaten sig sprød og frisk til du skal spise, fordi dressingen ligger i bunden - hvis du altså undgår at vippe alt for meget med glasset!
Til frokost er det nemt at hælde salaten ud på en tallerken og blande sammen. Er du på farten, kan du med fordel vælge et lidt større glas, så salaten kan rysten sammen med dressingen.
Salaten kan selvfølgelig sagtens medbringes i andre beholdere end glas. Dressingen kan evt. medbringes i en anden beholder og hældes over i sidste øjeblik, så spinaten ikke bliver slap og slatten.
Opskriften bringes i samarbejde med Helsam.