Grøn kartoffelsalat

Grøn kartoffelsalat med grønne asparges og krydderurtevinaigrette.

Til 4 personer

Ingredienser

1 kg kolde, kogte kartofler
10-12 grønne asparges
1 stort rødløg
Krydderurtevinaigrette
1½-2 dl koldpresset jomfruolivenolie
3-4 spsk æblecidereddike
En stor håndfuld blandede friske krydderurter, fx citronmelisse, basilikum, merian, dild eller løvstikke
1 tsk flydende honning
Flagesalt
Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Skær kartoflerne i tern. Knæk det nederste af aspargesene. Skær dem i mundrette stykker og bland dem sammen med kartoffeltern og finthakket rødløg.

Kom alle ingredienserne til vinaigretten i en foodprocessor og kør, til du har en grov dressing. Vend dressingen sammen med kartoflerne.

Server kartoffelsalaten til fx grillede grøntsager eller stegt fisk.

Fra bogen Skønne Økolgiske Kartofler af Anne Hjernøe