Indisk kartoffelret

Krydret indisk kartoffelret med karry, hel kanel og kardemomme

Til 4 personer

Ingredienser

Jordnødde- eller rapsolie
1 spsk karry
½ tsk gurkemeje
1 spsk sennepsfrø
3 spsk revet ingefær
8 grønne kardemommekapsler
3 stænger hel kanel á 3-4 cm
1 rød chilifrugt
2 porrer
600 g kartofler skåret i små både
2 røde peberfrugter
2 ds kokosmælk
2-3 dl vand
Flagesalt og rørsukker
Frisk koriander

Sådan gør du

Varm en smule olie op i en stor gryde og steg karryen godt igennem. Tilsæt gurkemeje, sennepsfrø, ingefær, kardemommekapsler, kanel og finthakket rød chilifrugt, der er renset for kerner. Steg det godt igennem. Skær porrerne i strimler og steg dem med sammen med kartoflerne, til de får lidt farve.

Rens peberfrugterne. Skær dem i strimler og steg dem med i et par minutter. Hæld kokosmælken og vand på og lad retten koge til kokosmælken tykner, og kartoflerne er møre.

Smag til med salt og lidt sukker. Server retten i dybe tallerkener med drys af frisk koriander.

Spis evt. naanbrød til

Fra bogen Skønne Økolgiske Kartofler af Anne Hjernøe