Indisk suppe med røde linser
14. oktober 2015
af:
webredaktionen
Til 4 personer
Ingredienser
- 2 spsk kokosolie
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 4 stængler bladselleri
- 2 æbler
- 2 tsk gurkemeje
- 15 g frisk ingefær
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stærk karry
- 1 spsk garam masala
- 4 kardemommekapsler
- 1 stang kanel
- 1 ds hakkede tomater
- Ca. 1 l bouillon
- 100 g røde linser
- 1 ds kokosmælk
- Limesaft
- Salt
Topping
- Frisk koriander
Sådan gør du
Hak løget fint, riv hvidløget, skær stænglerne af blad- selleri i små stykker og æblerne i små tern.
Varm kokosolie op i en gryde og svits løg, hvidløg, selleri og æbler. Tilsæt gurkemeje, revet ingefær, spids- kommen, karry og garam masala. Rør det hele godt rundt og tilsæt kardemomme, kanel, hakkede tomater og bouillon. Lad suppen simre ved middel varme i ca. 1 time.
Tilsæt derefter linser og kokosmælk, og lad suppen simre i yderligere 45 minutter. Smag suppen til med limesaft og evt. lidt salt. Tag kardemommekapsler og kanelstang op inden servering.