Kartoffelæggekage med spæd avokadosalat
Opskriften er beregnet til 4 personer
Tilberedningstid: 1 time - Arbejdstid: 25 minutter
Ingredienser
Kartoffelæggekage
- 500 g kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- 1 rødløg
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 25 g soltørrede tomater
- 2 tsk. fintrevet citronskal
- 1 spsk. citronsaft
- 30 g groftrevet gouda
- 1 tsk. salt
- 6 æg
- 2 dl letmælk
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
Spæd avokadosalat
- 1 bakke spæde salater
- 2 modne avokado
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- Et nip salt
- Friskklippet karse
Tilbehør
- Fuldkornsrugbrød i skiver
Sådan gør du
Kartoffelæggekage:
Sæt ovnen på 180 grader.
Skrub kartoflerne, skær dem i tern på 2 x 2 cm. Steg kartoffeltern let gyldne på en pande i halvdelen af olien.
Skær rødløget i både og steg dem sammen med kartoflerne på panden. Hak persille og hvidløg fint. Skær de soltørrede tomater i strimler.
Bland persille, hvidløg, tomater, citronskal og halvdelen af citronsaften, revet ost og halvdelen af saltet med de stegte kartofler og kom blandingen i et smurt ovnfast fad.
Pisk æg, mælk, resten af saltet og peber sammen i en skål. Hæld æggemassen over kartoflerne og stil fadet i ovnen.
Æggekagen er færdig, når overfladen er gylden og konsistensen er fast, efter ca. 35 minutter.
Spæd salat med avokado:
Skyl salat og lad det dryppe godt af, brug evt. en salatslynge. Skær avokado i tynde skiver og læg den indimellem salaten.
Rør resten af olie og citronsaften sammen, og smag til med et nip salt. Dryp det over salaten og drys med klippet karse.
Rist rugbrødskiverne i ovnen eller på brødrister. Server æggekagen med rugbrød og salat.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.