Kartoffelkroketter

Kroketter af paneret kartoffelmos med røget dip

Til 4 personer

Ingredienser

900 g kartofler
75 g smør
3 æggeblommer
Revet muskatnød
Flagesalt og friskkværnet sort peber
200 g finthakket serranoskinke

Panering

Hvedemel
2 hele æg
Rasp blandet med salt og peber
1 l jordnøddeolie eller en anden god 
fritureolie

Røget dip

3 dl hjemmerørt mayonnaise (se opskrift s 11)
1-2 tsk koncentreret tomatpuré
½-1 tsk røget paprika
3 fed presset hvidløg
Flagesalt

Sådan gør du

Kog kartoflerne og mos dem med smør og æggeblommer. Smag til med revet muskatnød, salt og peber. Vend finthakket serranoskinke i. Dyp hænderne i en tallerken med hvedemel og form små kroketter. Dyp kroketterne i sammenpisket æg og tril dem i rasp, som du har blandet med salt og peber.

Varm olien op og fritér kroketterne i olien 4-5 stykker ad gangen. Kom ikke for mange i ad gangen, så køler olien for meget af. Kroketterne skal være gyldne og sprøde, når de er færdige. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Rør mayonnaise, tomatpure, røget paprika, hvidløg sammen til du har en cremet dip.

Server kartoffelkroketterne med salat og røget dip.

Fra bogen Skønne Økolgiske Kartofler af Anne Hjernøe