Kartoffelpizza

Kartoffelpizza med sorte oliven, blå ost og mozzarella.

Til 4 personer

Ingredienser

Koldpresset jomfruolivenolie
3 store løg, ca 500 g
5-6 friske timiankviste
3-4 fed hvidløg
200 g bagekartofler
100 g blå ost, fx en god gorgonzola
Lidt frisk eller tørret rosmarin
250 g mozzarella
Flagesalt
Friskkværnet sort peber
Sorte oliven

Pizzadej

25 g gær
½ spsk flagesalt
2 dl lunkent vand
200 g hvedemel
200 g durummel

Sådan gør du

Rør gær og salt ud i vandet, til gæren er opløst. Tilsæt melet gradvist og ælt, til du har en elastisk dej. Lad dejen hvile i en
halv times tid, mens du laver fyldet.

Skær løgene i meget tynde skiver. Steg dem ved svag varme i olien, til de begynder at blive helt bløde og glasklare i konsistensen.  Tilsæt timiankviste og lad dem stege med det sidste minut. Skær kartoflerne i helt papirstynde skiver, gerne på et mandolinjern.

Rul dejen ud og kom den i en 60x60 cm bradepande foret med bagepapir. Fordel løg blandet med friskpresset hvidløg og små klumper blå ost over pizzabunden. Læg kartoffelskiverne oven på. Drys med rosmarin, salt og friskkværnet sort peber. Riv mozzarellaen i små strimler og fordel den over kartoflerne sammen
med de sorte oliven.

Bag pizzaen i ovnen ved 225 grader i 18-20 minutter eller til den er gylden og sprød.

Fra bogen Skønne Økologiske Kartofler af Anne Hjernøe