Lun yoghurt-spinat med Klosterost

Sauteret spinat og ost vendt i yoghurtdressing med persille og spidskommen.

Forret til 5-6 personer

Ingredienser

400 g rensede spinatblade
125 g gylden Klosterost fra Thise Mejeri el. anden ost undtagen gedeost
koldpresset sesamolie, til stegning

Yoghurt dressing

Giver 1¾ dl
20 g renset bredbladet persille
1 dl drænet yoghurt 10%
¼ dl koldpresset sesamolie
¼ tsk hele spidskommenfrø, friskmalede
havsalt
friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender og blend til en ensartet konsistens. Varm en stor pande op og kom lidt koldpresset sesamolie herpå. Tilsæt spinat (evt. af flere omgange) og sautér i få sekunder eller indtil spinatenfalder lidt sammen. Træk panden væk fra varmen, og kom straks den lune spinat i en stor skål. Vend med yoghurtdressingen og osten, der er skåret i små tern.

Opskriften er udviklet af Kille Enna.