Nye, små kartofler med græskarkernepesto
Til 4 personer
Ingredienser
1 kg kogte, nye små kartofler
Pesto
1 dl græskarkerner
1 dl koldpresset jomfruolivenolie
Flagesalt
40 g parmesan
En stor håndfuld frisk basilikum
En stor håndfuld bredbladet persille
3-4 fed hvidløg
Friskrevet citronskal og en smule
saft fra 1 citron
Sådan gør du
Rist græskarkernerne i lidt olie, til de begynder at tage farve og ”poppe” lidt. Lad dem køle af på fedtsugende papir.
Kom græskarkernerne i en foodprocessor sammen med salt, parmesan, frisk basilikum, persille, hvidløg, citronskal og citronsaft. Kør, til du har en ensartet lidt grov pesto. Juster med olivenolie og smag til undervejs.
Vend de stadig varme kartofler i pestoen. Server kartoflerne med grøn salat, stegt fisk, kylling eller nogle grillede bøffer.
Fra bogen Skønne Økolgiske Kartofler af Anne Hjernøe