Nye, små kartofler med græskarkernepesto

Klassisk pesto med en twist. Spis kartoflerne som de er eller sammen med et stykke kød.

Til 4 personer

Ingredienser

1 kg kogte, nye små kartofler

Pesto

1  dl græskarkerner
1 dl koldpresset jomfruolivenolie
Flagesalt
40 g parmesan
En stor håndfuld frisk basilikum
En stor håndfuld bredbladet persille
3-4 fed hvidløg
Friskrevet citronskal og en smule 
saft fra 1 citron

Sådan gør du

Rist græskarkernerne i lidt olie, til de begynder at tage farve og ”poppe” lidt. Lad dem køle af på fedtsugende papir.

Kom  græskarkernerne  i  en  foodprocessor sammen med salt, parmesan, frisk basilikum, persille, hvidløg, citronskal og citronsaft. Kør, til du har en ensartet lidt grov pesto. Juster med olivenolie og smag til undervejs.

Vend de stadig varme kartofler i pestoen. Server kartoflerne med grøn salat, stegt fisk, kylling eller nogle grillede bøffer.

Fra bogen Skønne Økolgiske Kartofler af Anne Hjernøe