Ovnbagt gedeost med græskar, brød og pærer
Forret til 3-4 personer
Ingredienser
½ kg græskarkød fx butternut squash el. hokkaido
koldpresset olivenolie, til fadet
200 g modne pærer
185 g Kirk gedeost i saltlage el. anden salatost
60 g daggammelt brød, uden skorpe
havsalt
friskkværnet sort peber
Sådan gør du
Skær græskarkødet i tynde skiver eller tern og kom det ned i kogende vand tilsat havsalt. Blanchér i et minut eller mindre. Kødet må endelig ikke kollapse. Halvér pærer, fjern kerner og skær i passende tern. Smuldr salatost og brød i grove tern. Kom det hele op i et fad (evt. 20x25 cm), krydr med havsalt og friskkværnet sort peber, og dryp med lidt koldpresset olivenolie. Bland det grundigt sammen. Bag i en 200 grader varm ovn i ½ time eller indtil toppen er fast og gylden. Spis sammen med en grøn salat eller servér solo.
Opskriften er udviklet af Kille Enna.