Ovnbagt kartoffelmos

Ovnbagt kartoffelmos med rodfrugter og parmesan.

Til 4 personer

Ingredienser

600 g kartofler, gerne melede
400 g selleri, pastinak og/eller persillerod
2 dl mælk
75 g smør, skåret i tern
2 dl revet parmesan
1-2 spsk flagesalt
2 æggehvider
Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Kog kartofler og rodfrugter uden salt, til de er helt møre. Varm mælken op, til den er lun. Kom kartofler og rodfrugter i en ovnfast skål, mos dem med et piskeris, mens du tilsætter den lune mælk og smørret til en ensartet mos. Vend derefter revet parmesan i. Smag til med salt og peber. Vend de stivpiskede æggehvider forsigtigt i.

Drys evt. med yderligere parmesan på toppen og bag kartoffelmosen i ca. 10-15 minutter ved 200 grader.

Fra bogen Skønne Økologiske Kartofler af Anne Hjernøe