Røget ostesovs med frisk laurbær

Brug sovsen henover grøntsager, fiskestykker, i lasagne og alle former for gratiner, inden de ovnbages ved høj temperatur.

Giver ½ liter

Ingredienser

25 g smør
1/8 tsk friskmalet muskatnød- el. blomme
ca. 1/8 tsk meget finthakkede friske
laurbærblade (planten fås fx i planteskoler)
40 g hvedemel
2 dl vand
2 dl sødmælk
100 g groftrevet røget GouDan fra Naturmælk
el. anden tør ost
havsalt
friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Sautér smørret indtil det bruser op, tilsæt muskatnød og laurbær. Krydr med havsalt og friskkværnet sort peber, og tilsæt dernæst hvedemelet. Sautér i et par minutter, indtil det samler sig. Hæld væskerne på - men kun lidt ad gangen. Lad det koge op, inden det næste hold væske tilsættes, mens der hele tiden piskes. Kog sovsen igennem i 5 minutter ved svag varme. Kom osten i og lad den simre indtil den smelter. Brug sovsen henover grøntsager, fiskestykker, i lasagne og alle former for gratiner, inden de ovnbages ved høj temperatur.

Opskriften er udviklet af Kille Enna.