Salat med bagte tomater og syltede rødløg
Kraftig grøn og rød salat med masser af smag
Til 4 personer
Ingredienser
Salat
- 100 g rucola
- 100 g feta eller salattern
Bagte tomater
- 500 g cherrytomater
- 1 spsk olie
- Salt og peber
Syltede rødløg
- 2 rødløg
- 0,5 dl æblecidereddike
- 0,5 dl vand
- 1 tsk salt
- 3-4 spsk sukker
- Sort peber
Bagte mandler
- 4 spsk mandler
- 1 spsk olie
- Salt
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk grov sennep
- Saft fra halv citron
- Salt og peber
Sådan gør du
Halver cherrytomaterne, vend dem med olie og salt og bag dem ved 125 grader varmluft i ca. 65-75 minutter.
Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene og sæt glasset på køl i min. 45 minutter.
Vend mandlerne med olie og salt og bag dem i ovnen ved 140 grader i ca. 15-20 minutter – hold øje så de ikke bliver for mørke.
Kom rengjort rucola i en skål og smuldr feta henover. Tilsæt bagte tomater, syltede rødløg og grofthakkede mandler.
Rør ingredienserne til dressingen sammen. Smag til og fordel dressingen over salaten.
Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.