Salat med bagte tomater og syltede rødløg

Kraftig grøn og rød salat med masser af smag

Til 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 100 g rucola
  • 100 g feta eller salattern

Bagte tomater

  • 500 g cherrytomater
  • 1 spsk olie
  • Salt og peber

Syltede rødløg

  • 2 rødløg
  • 0,5 dl æblecidereddike
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 3-4 spsk sukker
  • Sort peber

Bagte mandler

  • 4 spsk mandler
  • 1 spsk olie
  • Salt

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk grov sennep
  • Saft fra halv citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

Halver cherrytomaterne, vend dem med olie og salt og bag dem ved 125 grader varmluft i ca. 65-75 minutter.

Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene og sæt glasset på køl i min. 45 minutter.

Vend mandlerne med olie og salt og bag dem i ovnen ved 140 grader i ca. 15-20 minutter – hold øje så de ikke bliver for mørke.

Kom rengjort rucola i en skål og smuldr feta henover. Tilsæt bagte tomater, syltede rødløg og grofthakkede mandler.

Rør ingredienserne til dressingen sammen. Smag til og fordel dressingen over salaten.

 

Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.