Saltede kartofler med mojo
Til 4 personer
Ingredienser
750 g små kartofler
En håndfuld flagesalt
Frisk timian
Mojo (spansk peberfrugtdip)
1 rød peberfrugt
75 g mandler
2 fed hvidløg
½-¾ dl koldpresset jomfruolivenolie
1-2 spsk sherryeddike efter smag
- tsk røget paprika
½-1 tsk flagesalt
Sådan gør du
Kom kartoflerne i en gryde, dæk dem med vand og tilsæt en håndfuld salt. Lad dem koge, til de er møre. Hæld vandet fra og tilsæt yderligere 1-2 spsk salt. Sæt kartoflerne tilbage på blusset og ryst gryden, til kartoflerne er helt tørre. Tilsæt lidt olie og drys med lidt frisk timian eller en anden god krydderurt.
Kom alle ingredienserne til mojoen i en foodprocessor og kør, til du har en ensartet cremet dip. Juster efter smag med mere hvidløg, eddike, paprika eller salt. Mojo egner sig også eminent til grillede grøntsager eller som smørelse i en sandwich.
Server kartoflerne sammen med den spanske peberfrugtdip mojo og evt. en grøn salat.
Fra bogen Skønne Økolgiske Kartofler af Anne Hjernøe