Spansk kartoffeltortilla
Til 4 personer
Ingredienser
300 g kogte kartofler
2 løg
Koldpresset jomfruolivenolie
6 æg
½ dl mælk
Flagesalt
Sådan gør du
Skær de kogte, afkølede kartofler samt løgene i tern og steg begge dele i olivenolie. Du kan også godt bruge rå kartofler, men de skal steges, til de begynder at blive møre. Rør æggene sammen med mælk og salt og vend kartofler og løg i æggemassen.
Varm yderligere olie op på en helt rengjort pande, til olien er meget varm. Spanierne bruger store mængder olie, og det giver
absolut tortillaen en bedre smag, end hvis du kun bruger ganske lidt. Skru ned for blusset og lad tortillaen stege til den er
fast. Brug et låg eller en tallerken til at vende den på, og lad den stege videre, til den er færdig.
Spanierne spiser den skåret i trekanter som tapas eller et lille mellemmåltid. De skærer den også i skiver og serverer den i en
sandwich, hvilket slet ikke er tosset.
Spansk kartoffeltortilla er også en skøn morgenmad og egner sig til både frokost og aftensmad, hvis den får en god salat med
ved siden af.
Fra bogen Skønne Økologiske Kartofler af Anne Hjernøe