Tærte med porrer, kartoffelsalat og ærter
Opskriften er beregnet til 4 personer
Tilberedningstid: 1½ time - Arbejdstid: 45 minutter
Ingredienser
Tærtebund
- 50 g smør
- 150 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- ½ tsk. salt
- 100 g fromage frais
Fyld
- 500g rensede porrer
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g blommetomat
- ½ frisk chili, uden kerner
- En håndfuld persille
- 1 spsk. Maizena
- 1 dl mælk
- 3 æg
- 100 g hytteost
- 1½ tsk. salt
Marinerede kartofler
- 800 g små kartofler
- 1 spsk. salt
- 1 håndfuld persille
- 4 spsk. koldpresset rapsolie
- 2-3 spsk. æbleeddike
- akaciehonning
- Salt og peber
- 3 dl ærter
Sådan gør du
Lav tærtebunden:
Skær smør i små tern og smuldr det ud i hvedemelet. Tilsæt grahamsmel og salt og saml hurtigt dejen med fromage frais. Lad mørdejen hvile i køleskabet et kvarters tid.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord med en kagerulle. Smør en tærteform, ca. 28 cm i diameter, og læg den udrullede dej i - dejen må gerne nå lidt ud over kanten. Prik bunden med en gaffel og forbag ved 200 grader i 10 minutter. Skær kanterne af med en skarp kniv.
Bland fyldet og bag tærten:
Sæt ovnen på 180 grader.
Skær porrer i tynde ringe og hvidløg i tynde skiver. Varm en pande op med olie og svits porrer og hvidløg til de er klare.
Skyl tomaterne og halver dem. Rens chilien og fjern kernerne. Hak chili og persille fint.
Pisk maizena ud i mælken, tilsæt æg, hytteost, resten af saltet, chili og persille. Fordel porre-løgblandingen ud over tærtebunden, læg tomaterne med skærefladen opad og hæld æggemassen over.
Bag tærten i ovnen i 35-40 minutter, til overfladen er fast og gylden.
Kartoffelsalaten:
Skrub kartoflerne og skær dem evt. i mindre stykker. De skal være nogenlunde ens i størrelse, så kogetiden bliver den samme. Kom dem i en gryde, dæk med vand, tilsæt saltet og kog dem kun lige akkurat møre. Hæld vandet fra.
Hak persillen. Rør olie sammen med eddike, honning, persille, salt og peber og vend dressingen over de varme kartofler, så de optager mest muligt smag.
Vend ærterne i kartoflerne lige inden servering og smag til. Server tærten med kartoffelsalaten.
TIP: Lav dejen i en foodprocessor - så kan det næsten ikke være nemmere.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.