Opskrifter med hø

Har du nogensinde haft hø i køkkenet? Hø kan bruges til mange ting, selv til madlavningen. Prøv opskrifterne fra Restaurant L'estragon og få en helt ny oplevelse.

Opskrifter fra Restaurant L'estragon

Hø-is

  • 50 g frisk hø
  • 2,5 dl fløde
  • 2,5 dl mælk
  • 90 g. sukker
  • 6 pasteuriserede æggeblommer

Varm fløde, mælk og sukker op til kogepunktet, tilsæt hø og lad blandingen hvile i 30 min. Tilsæt  æggeblommer og køl massen ned. Herefter kan massen køres på ismaskine.

Hø-kartofler

  • 100 g hø
  • 100 g kartofler
  • en lille håndfuld salt

Varm hø i ovnen på 160 i 10 min. for at frigøre aromarene. Kog hø og kartofler i rigeligt vand med. Sluk for kartoflerene når de er al dente og lad dem trække 10 min. Klar til servering.

Hø-mayonnaise

  • 100 g hø
  • ½ l olie
  • salt
  • peber
  • citron

Varm hø i ovnen 10 min på 160 g.

Varm olien med neutral smag op med høet i. Lad det trække til temperaturen er faldet til stuetemperatur.

Blend æggeblommer mens du hælder en tynd stråle olie til, i starten meget lidt olie. Jo mere olie der tilføres jo stivere bliver mayonnaisen. Tilsæt salt, peber og citron efter smag. Her vil den blive lidt tyndere.

Hø til opskrifterne skal gerne være af god kvalitet, gerne økologisk eller egen avl.