Opskrifter med hø
Opskrifter fra Restaurant L'estragon
Hø-is
- 50 g frisk hø
- 2,5 dl fløde
- 2,5 dl mælk
- 90 g. sukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer
Varm fløde, mælk og sukker op til kogepunktet, tilsæt hø og lad blandingen hvile i 30 min. Tilsæt æggeblommer og køl massen ned. Herefter kan massen køres på ismaskine.
Hø-kartofler
- 100 g hø
- 100 g kartofler
- en lille håndfuld salt
Varm hø i ovnen på 160 i 10 min. for at frigøre aromarene. Kog hø og kartofler i rigeligt vand med. Sluk for kartoflerene når de er al dente og lad dem trække 10 min. Klar til servering.
Hø-mayonnaise
- 100 g hø
- ½ l olie
- salt
- peber
- citron
Varm hø i ovnen 10 min på 160 g.
Varm olien med neutral smag op med høet i. Lad det trække til temperaturen er faldet til stuetemperatur.
Blend æggeblommer mens du hælder en tynd stråle olie til, i starten meget lidt olie. Jo mere olie der tilføres jo stivere bliver mayonnaisen. Tilsæt salt, peber og citron efter smag. Her vil den blive lidt tyndere.
Hø til opskrifterne skal gerne være af god kvalitet, gerne økologisk eller egen avl.