Love og regler
Man skal være opmærksom på:
- Krav om registrering
- Fødevarelovgivningen
- Reglerne for markedsføring
- Moms- og skatteregler
Din praktiske guide til direkte afsætning og mærkning finder du på www.lokalafsaetning.dk
http://lokalafsaetning.dk/
Registrering
Inden du begynder at sælge direkte til forbrugerne, skal du registrere dig som fødevarevirksomhed hos forskellige myndigheder. Også selv om du i forvejen er registreret i CHR-registeret og har et CVR-nummer.
Du kan dog slippe for registrering, hvis dit salg er under en bagatelgrænse – læs mere i tekstboksen på næste side.
Hvis du vil drive en gros-handel, skal du desuden have en autorisation.
CVR-registeret og Næringsbasen
Hvis omsætningen er over 50.000 kr. om året, skal virksomheden for det første være registreret i CVR-registeret. Det kan ske på virk.dk.
Hvis du allerede har et CVR-nummer for dit landbrug, kan du bruge det samme CVR-nummer for fødevarevirksomheden, hvis blot du opretter en ny såkaldt P-enhed med branchekoden for salg af kød. Også det kan du gøre på virk.dk.
Desuden skal du et andet sted på samme hjemmeside – virk.dk – også tilmelde dig Næringbasen, hvis du vil drive en fødevarevirksomhed med en årlig omsætning over 50.000 kr.
Registrer dig på virk.dk og fvst.dk inden du begynder at sælge