Elevmateriale til teknisk skole

I materialet til eleven findes der opgaver til hvert område og tema, klar til brug.

Elevopgaverne er målrettet områderne fødevarer, miljø og sundhed samt temaerne klima, madspild, madkultur, økonomi & økologi, sanserne, sæson og mærkning.

De 3 områder

Område Fødevarer

I undervisningsmaterialet til området fødevarer kommer I til at arbejde med tre emner, nemlig animalske produkter og fisk, kornprodukter og frugt og grønt.

DOWNLOAD

Område Miljø

I undervisningsmaterialet til området miljø kommer I til at arbejde med tre emner, nemlig økologisk kontra konventionel produktion, det miljøvenlige køkken og ressourcer.

DOWNLOAD

Område Sundhed

I undervisningsmaterialet til området sundhed kommer I til at arbejde med tre emner, nemlig næringsstofferne protein, fedt og kulhydrat, kostsammensætning og tilsætningsstoffer.

DOWNLOAD

De 7 temaer

Mærkning

I undervisningsmaterialet til temaet mærkning kommer I til at arbejde med de forskellige mærker, der findes på bl.a. fødevarer, emballage og tekstiler.

DOWNLOAD

Sæson

I undervisningsmaterialet til temaet sæson kommer I til at arbejde med sæsonens råvarer, og hvorfor det er vigtigt at tænke i sæson - både i forhold til smag, sundhed, klima, miljø og økonomi.

DOWNLOAD

Sanserne

I undervisningsmaterialet til temaet sanserne kommer I til at arbejde med de fem grundsmage, duft, konsistens og udseende, samt hvilken betydning alle sanserne har for den samlede oplevelse af måltidet.

DOWNLOAD

Økonomi & økologi

I undervisningsmaterialet til temaet økonomi & økologi kommer I til at arbejde med problemstillingen om, hvorvidt det kan lade sig gøre at holde budgettet ved anvendelse af økologiske råvarer.

DOWNLOAD

Madspild

I undervisningsmaterialet til temaet madspild kommer I til at arbejde med, hvordan I kan minimere madspild i forhold til planlægning, indkøb, forarbejdning og tilberedning af maden.

DOWNLOAD:

Klima

I undervisningsmaterialet til temaet klima kommer I til at arbejde med klimavenlig mad i forhold til tilberedning, anvendelse af animalske og vegetabilske fødevarer, sæson, madspild og økologi.

DOWNLOAD

Madkultur

I undervisningsmaterialet til temaet madkultur kommer I til at arbejde med udviklingen i den danske madkultur, samt hvilken betydning madkulturen har for vores klima og sundhed.

DOWNLOAD