Elevmateriale til teknisk skole
Elevopgaverne er målrettet områderne fødevarer, miljø og sundhed samt temaerne klima, madspild, madkultur, økonomi & økologi, sanserne, sæson og mærkning.
De 3 områder
Område Fødevarer
I undervisningsmaterialet til området fødevarer kommer I til at arbejde med tre emner, nemlig animalske produkter og fisk, kornprodukter og frugt og grønt.
DOWNLOAD
Område Miljø
I undervisningsmaterialet til området miljø kommer I til at arbejde med tre emner, nemlig økologisk kontra konventionel produktion, det miljøvenlige køkken og ressourcer.
DOWNLOAD
Område Sundhed
I undervisningsmaterialet til området sundhed kommer I til at arbejde med tre emner, nemlig næringsstofferne protein, fedt og kulhydrat, kostsammensætning og tilsætningsstoffer.
DOWNLOAD
De 7 temaer
Mærkning
I undervisningsmaterialet til temaet mærkning kommer I til at arbejde med de forskellige mærker, der findes på bl.a. fødevarer, emballage og tekstiler.
DOWNLOAD
Sæson
I undervisningsmaterialet til temaet sæson kommer I til at arbejde med sæsonens råvarer, og hvorfor det er vigtigt at tænke i sæson - både i forhold til smag, sundhed, klima, miljø og økonomi.
DOWNLOAD
Sanserne
I undervisningsmaterialet til temaet sanserne kommer I til at arbejde med de fem grundsmage, duft, konsistens og udseende, samt hvilken betydning alle sanserne har for den samlede oplevelse af måltidet.
DOWNLOAD
Økonomi & økologi
I undervisningsmaterialet til temaet økonomi & økologi kommer I til at arbejde med problemstillingen om, hvorvidt det kan lade sig gøre at holde budgettet ved anvendelse af økologiske råvarer.
DOWNLOAD
Madspild
I undervisningsmaterialet til temaet madspild kommer I til at arbejde med, hvordan I kan minimere madspild i forhold til planlægning, indkøb, forarbejdning og tilberedning af maden.
DOWNLOAD:
Klima
I undervisningsmaterialet til temaet klima kommer I til at arbejde med klimavenlig mad i forhold til tilberedning, anvendelse af animalske og vegetabilske fødevarer, sæson, madspild og økologi.
DOWNLOAD
Madkultur
I undervisningsmaterialet til temaet madkultur kommer I til at arbejde med udviklingen i den danske madkultur, samt hvilken betydning madkulturen har for vores klima og sundhed.
DOWNLOAD